Waarom is het aanvullen met vitamines een goed idee?

We worden ons allemaal steeds bewuster van ons leven en gebruiken vaak vitamines ter aanvulling op onze voeding en lifestyle. Waarom we dit doen is voor iedereen vaak anders, maar de hoofdreden is wel dat we gezond door het leven willen gaan. Er zijn daarnaast nog andere redenen voor het nemen van extra vitamines. Welke? Die lees je hier!

1. Ter aanvulling op je voeding

Veel vitamines en mineralen vinden we al terug in voeding. Als we een gezond voedingspatroon nastreven krijg je al best veel binnen. Toch kan het echt geen kwaad om dagelijks nog extra vitaminen tot je te nemen. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je niveau altijd goed zit. Een goede multivitamine kan hierin al verschil maken.

2. Omdat je vegetarisch/vegan bent

Wij eten veel minder vlees dan vroeger. Helemaal vegetarisch zijn we niet, maar we proberen er wel echt op te letten. Wist je dat je minder vitamine B12 tot je krijgt als je geen of nauwelijks vlees of zuivel eet? Dit tekort kan effecten hebben op je gezondheid en kan zich bijvoorbeeld gaan uiten in moeheid en zelfs zenuwproblemen. Het is dus heel belangrijk om dit op peil te houden. Vitamine B12 kun je o.a. kopen bij de Vitaminefabriek.nl.

3. Voor een gezondheidsboost

Om je gezondheid een extra boost te geven kun je ook gaan werken met verschillende soorten vitamines. Dit kunnen ook multivitamines zijn, maar ook zelf geselecteerde vitamines. Kijk waarvoor jij het nodig hebt of wilt inzetten en welke vitaminen daar bij passen. Allemaal hebben ze namelijk een eigen werking.

4. Tegen moeheid

Ben je de laatste tijd erg moe? Dan kan dat liggen aan een tekort van vitamines. Waar je het precies moet zoeken is soms wat onduidelijk, maar de huisarts kan je hier goed bij helpen. Vaak is het een tekort aan ijzer, iets dat je makkelijk kunt herstellen en in balans kunt brengen door het slikken van bepaalde vitamines.

5. Voor een verbeterde weerstand

In de huidige tijden is het hebben van een goede weerstand nog nooit zo belangrijk geweest. We houden ons ermee gezond en we zorgen ervoor dat bepaalde virussen ons niet kunnen bereiken en/of schaden. Deze weerstand kun je ook opbouwen door vitamines te nemen. Vitamine C is daar bijvoorbeeld een goed idee voor.

Slik jij extra vitamines? En zo ja, waarom?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *