lifestyle

Telefoonverslaafd? Het telefoongebruik van een blogger

telefoonverslaving

Van bloggers wordt altijd gedacht dat ze telefoonverslaafd zijn. Ze lijken de hele dag continu aan hun telefoon vastgeplakt te zitten, maar is dat ook echt zo? Als blogger kan ik je hier natuurlijk antwoord op geven. Vandaag vertel ik jou mijn telefoongebruik en kom je erachter of ik telefoonverslaafd ben of niet.

Wat is een telefoonverslaving?

Eigenlijk is een telefoonverslaving heel simpel. Mensen die hier last van hebben lijken de hele dag door hun smartphone vast te hebben en kunnen er helemaal niet zonder. Als ze hem even niet in de buurt hebben of ze zijn een tijdje niet in de gelegenheid om hem te checken raken ze in paniek. Klinkt heel triest, maar steeds meer mensen lijken hier last van te hebben. Met name sinds de komst van een smartphone lijkt deze verslaving steeds bij meer mensen voor te komen.

telefoonverslaving

Mijn eigen telefoongebruik

Zelf heb ik een iPhone 6s en eerlijk?…Ik kijk er ook best vaak op. Zo check is ontzettend vaak per dag mijn mail, maar ben ik ook in de weer met Google Analytics, Facebook en Instagram. Met name voor mijn blog ben ik erg actief op social media. PrivΓ© moet ik toegeven dat mijn telefoongebruik niet zo heel hoog is. Bijna elke dag bel ik wel even met mijn ouders, die 75 km. verderop wonen, of app ik wel eens, maar dat is niet overdadig veel. Qua kosten zit ik dus maandelijks niet zo heel hoog. Wel ben ik blij als ik weer naar sim only kan overstappen, want dat scheelt je toch ook weer een hoop geld per maand!

Telefoonverslaafd?

Of ik dus telefoonverslaafd ben? Mijn man vindt soms van wel, ik vind het reuze meevallen. Ik kan mijn telefoon heus een keer in de auto laten liggen of beneden laten liggen als ik op zolder bezig ben en raak dan zeker niet in paniek. Wel wil ik mezelf meer gaan aanwennen om minder keer per dag mijn mail te checken. Dat geeft namelijk op de een of andere manier toch wat onrust met zich mee.

telefoonverslavingHeb je een telefoonverslaving, dan is het zeker niet iets om je voor te schamen. Veel mensen hebben dit en ik zit wellicht zelf tegen het randje aan. Goed is om het wel te herkennen en te erkennen, waardoor je eventueel stappen kunt ondernemen om je telefoongebruik wat te minderen. Ook goed voor je maandelijkse kosten! Voor goedkope sim only oplossingen check je Simyo.nl! Scheelt sowieso al ontzettend veel, ook al ben je wel telefoonverslaafd en ga je over je bundel heen. Bij Simyo is dat namelijk niet zo heel erg, want je kunt maandelijks je abonnement aanpassen. Superhandig!

Ben jij telefoonverslaafd?

– samenwerking –

3 Comments

 • Reply
  Chelsey
  12 september 2017 at 17:03

  Interessant! Ik merk dat ik ook wel een tikje verslaafd ben, maar kan ook gemakkelijk zonder. Het is meer dat ik continue mijn mail wil kunnen checken of social media. Als ik hem eenmaal links laat liggen, voelt het juist als een opluchting!

 • Reply
  Sonja
  12 september 2017 at 17:39

  Oh Simyo! Ben ervan jaren klant!
  Sonja plaatste onlangs…ZAKENMAM LANCEERT AGENDA VOOR VROUWELIJKE ONDERNEMERS DIE OOK MOEDER ZIJN | ZakenmamMy Profile

 • Reply
  Jessica J.
  13 september 2017 at 07:59

  Goh, telefoonverslaafd is een groot woord, maar ik gebruik m’n smartphone toch behoorlijk veel. Ik denk dat dat een beetje bij het bloggen hoort? Aan de andere kant kΓ‘n ik hem perfect links laten liggen en dan denk ik er ook echt niet meer aan. Ik denk dat ik hem op een doordeweekse dag nog het meeste gebruik om foto’s te maken. :-)
  Ik heb trouwens ook gewoon een sim-only en zou niet anders willen.
  Jessica J. plaatste onlangs…In bad met Lush | Shoot for the Stars Bath BombMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close