fashion

Leer wat fashion voor jou kan doen in de Soulstyling Club

Soulstyling Club

Het is alweer een half jaar geleden dat ik begonnen ben in de Soulstyling Club. Al eens eerder heb ik erover geschreven (lees het hier terug) en vandaag ga ik je vertellen wat ik al geleerd heb en wat er zoal behandeld wordt in deze gezellige club.

logo_ssc_transparant

Elke week krijg je via mail een nieuwe les van de Soulstyling Club. Begrijp me niet verkeerd…je doet geen examen ofzo hoor. Een les voorziet jou van tips, trucjes en informatie over kleding, zodat je zelf je eigen stijl kunt ontwikkelen en leert wat je mooi vindt en wat wel en niet goed bij jou past. Soms loop ik wat lessen achter en dan probeer ik ze in één keer weer in te halen.

Elke les bestaat uit een werkboekje (pdf) en een filmpje dat alles een beetje begeleid. Superleuk en mijn ervaring is dat dit heel goed werkt. Alleen de pdf biedt niet alle info wat je nodig hebt en door het filmpje krijg je juist wat meer idee bij een opdracht of een frisse kijk op iets. Daarnaast vertelt Karin het ook in makkelijke taal en is het prettig om naar haar te luisteren.


Thema’s

Elke week wordt er een nieuw thema behandeld. Dat kan een groot thema zijn, zoals kleding op het werk, maar ook kleinere thema’s als hoe knoop ik een sjaal. Een groot thema bestaat vaak dan ook uit meerdere lessen, waardoor dit uitgesmeerd wordt over meerdere weken. Heel fijn, anders wordt het teveel. Soms moet je namelijk ook opdrachten uitvoeren, zoals helemaal aan het begin van het jaar je kledingkast opruimen. Als het dan om veel info zou gaan met veel opdrachten, dan is dat in een weekje niet te doen. Het moet natuurlijk ook leuk blijven.

Soulstyling ClubWat ik erg leuk vind zijn de tips die gegeven worden. Bijvoorbeeld: hoe ga je goed gekleed naar je werk. Wist je dat formele kleding ook weer onder te verdelen is in formeel, semi-formeel, business en casual? Ik niet! Nouja…soms weet je dingen wel maar sta je er totaal niet bij stil. Met deze lessen wordt je wakker geschud en ga je er eens goed over na denken, waardoor je meer bewuste keuzes maakt in je kledingkeuze.

Soulstyling ClubTips m.b.t. accessoires vind ik ook heel leuk, met name omdat ik hier soms moeite mee heb. Ik ben niet echt een persoon die accessoires draagt en als ik dat eens wel wil weet ik totaal niet wat ik wil en hoe. Karin geeft je bijvoorbeeld trends op het gebied van accessoires, geeft je tips wat wel en niet goed bij je past en geeft praktische tips als bijvoorbeeld: hoe knoop je een sjaal. Lijkt heel simpel, maar sta er maar eens bij stil…dan is het toch moeilijker en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet. Nog een top onderwerp: hoe combineer je printjes? Printjes vind ik heel erg leuk, maar soms kun je de plank net misslaan door een slechte combi te maken. Hier heb ik dus wel veel aan.

Voor nu ga ik weer fijn door met mijn lessen in de Soulstyling Club en hoop er nog veel te leren. Oja…bij de club worden er ook wel eens kledingruil feestjes en shopping uitjes georganiseerd. Ontzettend leuk!! Ik ben tot nu toe nog niet meegeweest, maar ga volgend uitje zeker overwegen. Ook interesse in de Soulstyling Club? Bezoek dan eens www.soulstylingclub.nl.

Zou jij ook fashion advies willen krijgen?

– samenwerking –

2 Comments

 • Reply
  Sonja
  12 augustus 2017 at 18:28

  Soms is dat best fijn, als je een speciale dag (sollicitatie) hebt. Of gewoon een wat anders dan anders aan te trekken!
  Sonja plaatste onlangs…Cannabis als ingrediënt in verzorgingsproducten | Bione CosmeticsMy Profile

 • Reply
  Heidi
  15 augustus 2017 at 13:23

  Wat super leuk lijk me dat…

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close