3 x leuke buitenactiviteiten in de herfst!

buitenactiviteiten herfst

In de zomer zijn we bijna de hele dag buiten, maar wist je dat je ook in de herfst lekker veel buiten kunt zijn? Er is namelijk onwijs veel te doen! De herfst leent zich tenslotte perfect voor bepaalde buitenactiviteiten, want juist in dit seizoen is het genieten. Welke buitenactiviteiten ik bedoel en waarom je deze niet mag missen? Ik vertel het je vandaag!

1. Kajakken

Ga ook in de herfst lekker het water op! Wees daarbij wel wat actief, want hiermee bedoel ik geen jacht om op te chillen met je wijntje, maar een kajak! Met een opblaasbare kayak kun je er heerlijk op uit trekken en lekker actief bezig zijn. Ga je er alleen op uit of samen met je wederhelft, een vriend of vriendin? Het kan namelijk allemaal. Kies vooraf wel een mooi plekje uit. Een tip: in de Ardennen kun je geweldig kajakken. Niet alleen heb je er perfecte omstandigheden, ook geniet je er ultiem van de natuur. Een voordeel overigens van een opblaasbare kajak is dat je hem goed kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt. Super handig!

2. Zoeken en smullen

Een speurtocht is natuurlijk heel leuk om met kindjes te doen. Zeker in de herfst, want er zijn speciale herfst bingo’s die je op internet kunt vinden en kunt uitprinten. Ook voor volwassenen zijn er leuke speurtochten die je in het bos kunt uitzetten. Zo geniet je ook weer heerlijk van die prachtige natuur in de herfst. Neem ook je rugzak mee met allerlei lekkers en een goed picknickkleed, want tussendoor is het heerlijk om even uit te rusten en te genieten van een lekkere picknick. Gaan er kinderen mee? Maak voor hun aparte bakjes en/of trommeltjes. Ervaring leert dat wanneer ze allerlei vakjes met ander eten hebben ze veel meer en beter eten 😉

3. Autospeurtocht

Regent het? Ook dan kun je erop uit! Met de auto kun je namelijk ook leuke speurtochten doen. Zoek deze wel even op, want op internet kun je ze makkelijk bestellen. Ben je zelf creatief en weet je het een en ander van de omgeving af? Dan kun je natuurlijk ook zelf een autospeurtocht in elkaar zetten. Je rijdt dan een uitgestippelde route en op bepaalde plekken moet je uitstappen om vragen te beantwoorden of opdrachten uit te voeren. Dit kan dikwijls makkelijk met een paraplu, dus is goed te doen wanneer het regent. Op die manier ben je toch lekker in de buitenlucht bezig!

Heb jij nog een leuke tip voor een buitenactiviteit in de herfst?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *